Zondagavond 29 januari is Thea Egberts – Van de Winkel na een kort ziekbed rustig in haar slaap overleden.

Thea, bij JOS Watergraafsmeer in haar tijd als vrijwilligster het meest bekend als de mede charmante gastvrouw in de bestuurskamer bij thuiswedstrijden van de Zondag 1 en was ook een vaste supporter van de hoofdmacht. Haar in maart 2021 overleden echtgenoot Joop Egberts, die een aantal jaren leider was van het eerste team,  was haar vaste secondant tijdens de kaart- en bingoavonden. Samen gingen ze soms met de meest uiteenlopende prijzen aan de haal, waarvan een aantal ook weer werd verdeeld onder de aanwezige leden.

Sociaal, enthousiast, secuur, betrokken, stipt, vriendelijk, recht door zee, maar vooral écht Amsterdams. Dat was Thea. En altijd een glimlach en groet voor iedereen. Zij bezocht het sportpark in juni 2021 voor het laatst toen er een erewedstrijd werd gespeeld ter herdenking aan haar grote liefde Joop, gefloten door Joops zoon en KNVB arbiter Egbert. De wens om nog eens op het Drieburgpad terug te keren om enkele JOS-vrienden te kunnen ontmoeten kwam helaas niet meer uit.

Thea is 83 jaar geworden. De uitvaart heeft op maandag 6 februari plaatsgevonden in haar laatste woonplaats Almere in bijzijn van haar familie en een aantal van haar naaste vrienden.