SEIZOEN AFGESLOTEN OP GEPASTE WIJZE

 

TABA 35+ 2 – JOS Watergraafsmeer 35 + 1 3-5 (2-1)

 

Een paar weken stilte op het verslagenvlak. Dat heeft alles te maken met de hectische eerste weken in mijn nieuwe rol bij de club. Nu de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld is, toch nog een kleine impressie. Kort geleden stonden we nog op een uiterst knappe 3e plaats. Het aantal blessures en het feit dat voor een aantal fanatieke voetbalvaders de competitie van zoonlief (of de hockeycompetitie van dochterlief) in de eindfase belandde was de bezetting mager. Tegen VVGA leverde dat nog een punt op, maar Wartburgia, AH’78 en IJsselmeervogels waren te sterk. Ook de midweekse wedstrijd tegen AJAX klassieke veteranen werd een kat en muisspelletje. Ondanks het doelpunt van Roland Claus trokken we aan het kortste eind. Kiki Musampa en consorten speelden ons dronken, al hielp het ook niet mee dat Chris op de eerste hulp zat met zijn moeder en we daardoor moesten improviseren zonder keeper.

Tegen TABA uit (gespeeld op ons eigen hoofdveld ivm veldgebrek bij de buren) wilden we kosten wat het kost met een goed gevoel de competitie goed afsluiten. Het goede gevoel wat we tegen goede ploegen als Loosdrecht en IJsselmeervogels hadden.

Dit laatste leek niet te lukken. TABA heeft een matige ploeg, maar JOS W kreeg het net voor elkaar de bal naar de juiste kleur te spelen in de beginfase. TABA had niet echt het vermogen om hier iets mee te doen. Toch wisten de vriendelijke geelzwarten de score te openen. De goal werd als een kampioenschap gevierd, want TABA zelf gaf zichzelf ook weinig kansen.

De snelle aanvaller werd nogmaals gelanceerd en na 6 minuten kwamen we daardoor met 10 man te staan. De spits probeerde net zo lang door te rennen tot hij in de zestien was met Paul Jongbloed hangend aan zijn arm. Het was een koddig gezicht. Net voor de beruchte lijnen gaf de dappere hardloper de strijd op. Dit tafereel kostte Paul een rode kaart en de arbiter van dienst (die zo zijn eigen regels had gaandeweg) kon eigenlijk niet veel anders. Dit betekende wel ruim 80 minuten in een ondertal en toen kort na de mislukte vrije schop de bal opnieuw achter Chris viel leek het er niet op, dat de wens om goed af te sluiten gestalte kreeg.

Ron was al voor rust naast Arthur geposteerd en kort voor rust leidde dat tot een fraaie aansluitingstreffer, Arthur kreeg de goed aangesneden dieptepass onder controle en rondde op zijn inmiddels bekende wijze koelbloedig af. Kort daarvoor had hij ook al doel getroffen maar gooide vermeend buitenspel roet in het eten. Een zuivere strafschop werd niet gegeven.

Na de rust had JOSW de zaken veel beter voor elkaar. TABA kwam er niet meer aan te pas en mede door een ontketende Arthur werd TABA ondersteboven gespeeld. In niets was te zien dat het nog steeds 10 tegen 11 was. Uiteindelijk wist de goedlachse spits 4x te scoren in totaal en maakte Ali met een fraaie solo het feest compleet. TABA mocht nog een keer het genoegen smaken van een goal, maar de missie was geslaagd. Zo konden we toch met een goed gevoel een goed seizoen afsluiten. Captain Klinkert had weer uitgepakt om voor de leiders Martin en Jan en trainer Fred een alcoholische versnapering te verzorgen en leider Martin Visser nam emotioneel afscheid na een jaar of 20 leiderschap. Daarna werd ook op zeer overtuigende wijze de derde helft gewonnen (net als op de Toekomst overigens). Ik spreek de hoop uit dat de lang geblesseerden volgens seizoen weer fit aan de aftrap verschijnen en dat het latere aanvangstijdstip ervoor zorgt dat de voetbalvaders meer lucht krijgen om hun kids te zien vlammen. Mannen, ik heb van jullie genoten en de 6e plek in een 35+ competitie met onze gemiddelde leeftijd is gewoon heel netjes. Het feest was helemaal compleet toen bekend was dat de standaardelftallen zich allemaal handhaafden, de zondag 1 op 3e divisieniveau en de zondag 2 in de reserve hoofdklasse, terwijl de zaterdag selectie zelf nog op een haar na voor promotie mocht strijden. We hebben een mooie club. En om met de woorden van onze secretaris/aanvoerder te spreken: “Het bestuur is trots op jullie!”