FIGUREREN IN EEN GROTE RONDO

REAL SRANANG 35+ 1 – JOS/WATERGRAAFSMEER 35 + 1

Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd tegen het al geplaatste Real Sranang op het programma. Een kansloze missie normaal gesproken tegen dit geweldige team. Het zonnetje scheen heerlijk en de spectaculaire dameswedstrijd als voorproefje zorgde voor een geweldige voetbalsfeer.

Opnieuw was het parool compact spelen en proberen met uitvallen Arthur voorin aan het werk te zetten. Real, dat een – zeker op dit veteranenniveau – over een geweldige veldbezetting te zorgen moest zoveel mogelijk van scoren afgehouden worden. Dat viel niet mee. Met overlappende snelle backs vond de ploeg met onder meer Julian Emanuelson, Jerrel Linger, Guillermo Vierreck en Robert Hoever keer op keer de ruimte over de vleugels, Aanvankelijk lukte het tegenhouden nog, maar toch kwam Real al snel op de verdiende 1-0. Jasper had vervolgens een lange solo in petto en bereikte net Arthur niet. Omdat de verder uitstekend leidende scheidsrechter de handsbal die daarvoor nodig was over het hoofd zag, bleef de gelijkmaker uit. Direct aan de andere kant schoot Emanuelson van grote afstand via de binnenkant van de paal de 2-0 binnen. Daarna had JOSW even een mindere fase want binnen twee minuten besliste Real de wedstrijd en tekende voor een ruststand van 4-0.

Wat de rood-blauwen sierden, was dat het ook na de rust alles bleef geven en met ziel en zaligheid werd geprobeerd het vlot combinerende Real te stuiten. Het lukte in de spaarzame uitvallen zelfs om de eretreffer op het bord te krijgen, Appie Bouhali zette Arthur Mul aan het werk en de hardwerkende topscorer maakte geen fout in de afronding.  Omdat Chris zijn doel met een aantal reddingen schoonhield, bleef de score acceptabel. Slechts een volgende pegel uit de tweede lijn was de goalie te machtig. Opnieuw was Juul Emanuelson de maker.

Real werd iets te lichtzinnig in de eindfase, maar de 5-1 nederlaag was op zich acceptabel. Hopelijk zien we dit in de competitie terug tegen mindere tegenstander. Als we dan ook de organisatie weten vast te houden komen we een heel eind. We starten uit bij AMVJ.

De derde helft met de geweldige bami en kip als hoofdgerecht was zoals gebruikelijk fantastisch. Het bleef nog lang gezellig op Sportpark Middenmeer.

De gladiatoren: Chris, Fred, Theo, Louis, Jasper, Roland, Mo, Appie, Ron, Jan W, Arthur, Frits en Martin.