JOSW STUNT IN LOOSDRECHT

 

Sv Loosdrecht 35+ – JOS Watergraafsmeer 35+ 2-2 (2-0)

 

Met een van pijn vertrokken gezicht schrijf ik dit verslag. Het onheil begon al tijdens het omkleden. Ik kon nergens het ondershirt met mijn nummer vinden. Omdat de tijd drong vond ik een XL met nummer 13. Beter van niet dacht ik nog, maar WTF Johan Neeskens schoot in de finale van een WK met dit nummer een penalty door het net. Zo een 35 minuten later besefte ik dat ik toch beter even door had kunnen zoeken… Doordeweeks gewoon trainen had waarschijnlijk ook gescheeld, maar dat zit er met de huidige maatregelen helaas niet in.

De koploper met 18 punten uit 6 wedstrijden leek een onneembare vesting. Niet alleen het feit dat het een zeer jong veteranenelftal is, spelen ze ook acceptabel voetbal, Veel druk vooruit. JOSW had moeite om hieronder uit te voetballen en bereikte Arthur en Mo voorin nauwelijks. Lukte het een keer, was het voor die twee heel lastig de bal tegen de boomlange verdedigers vast te houden. Positieve was wel, dat de bus echt goed in de parkeerstand stond en Chris slechts wat verre schoten hoefde te plukken. Voor het eerst had JOSW ook een bredere bankbezetting. Dat zou later zijn vruchten afwerken. Het werd een mooi gevecht, waarbij Loosdrecht echt wel de betere ploeg was. Na ongeveer 35 minuten moest ikzelf de strijd staken met naar het aanziet een pittige liesblessure. Werk aan de winkel voor mijn tovenaar Charlie Heus. Fijn is wel dat je op dat moment Roland Claus achter de hand heb. Roland zou als invaller uitgroeien tot één van de uitblinkers. Toch maakte Loosdrecht voor rust nog korte metten. Een schot spatte vanaf de lat uiteen en de rebound werd dankbaar ingeschoten door de spits, die duidelijk voordeel uit de buitenspelsituatie haalde. De verder prima leidende scheidsrechter was echter een andere mening toegedaan en het vlagsignaal werd na enig overleg niet gehonoreerd. Vervelend, maar als 4 toparbiters en een VAR er al geregeld naast zitten konden we deze leidsman onmogelijk iets verwijten.

Kort voor rust leek Loosdrecht zich in veilige haven te schieten. Zo brak de rust aan met een 2-0 voorsprong voor de ongeslagen koploper.

Na rust keerde de beweeglijke aanvaller van Loosdrecht niet terug uit de kleedkamer en verving Willem good-old Fred, die zich kranig staande had gehouden tegen een ongeveer 30 jaar jongere opponent. JOSW ging noodgedwongen verder vooruit spelen. Roland schoof op naar de spits en Mo zakte naar het middenveld. Onze kleine spelmaker was voorin erg lastig en Arthur kwam steeds vaker los van zijn directe tegenstander. Onvoorstelbaar knap werd Loosdrecht teruggedrongen en na ongeveer 25 minuten kwam Roland met een geweldige actie door. Hij bood Lennart een niet te missen kans, die dankbaar binnen schoot. Zou het? Loosdrecht stichtte nog gevaar met een bal rakelings voorlangs, waar Chris goed het zicht op had. Inmiddels was ook Paul met een blessure naar de kant en kwam Martin Eijlers binnen de lijnen.

In de 82e minuut leek Roland het punt veilig te stellen. Hij draaide zich handig los van zijn tegenstander en werd op de achterlijn door de doelman vanachter onderuit gehaald. Géén strafschop en zo leek Loosdrecht het geluk van een koploper te hebben. Tot 3 minuten voor tijd. Charles, die zich consequent doorschoof in de as, werd door twee man onderuit gewerkt en de scheidsrechter was gedecideerd met een directe vrije schop op ongeveer 20 meter. Arthur, die een flink gevecht met de sterke voorstopper voerde, gooide al zijn agressie in zijn trap. De bal sloeg als een granaat in de verre kruising.

Sven greep in de slotfase nog een keer adequaat in en Stephan hield met gevaar op een late strafschop zijn tackle net op tijd in. Na 92 minuten klonk het verlossende eindsignaal. Door dit resultaat moet Loosdrecht de koppositie nu delen met AH’78. Beiden hebben één verliespunt en beiden leverde die punt in tegen JOS Watergraafsmeer. Ondanks de flinke pijn die bij een spierscheuring hoort voelde ik door de adrenaline even niets. Wat een apotheose! Heerlijk dat we dit na al die jaren nog op de mat kunnen leggen. 3e helft tot 16.55 overigens overtuig