RUIME OVERWINNING LATEN LIGGEN

 

JOS/WATERGRAAFSMEER 35+ 1 – AMSTELVEEN HEEMRAAD 35+ 1 5-3 (2-0)

 

Wat een weelde afgelopen zaterdag op het gezellige Sportpark Drieburg. Een bijna volledige bezetting. Hierdoor konden spelers die niet 100% fit waren aan de kant beginnen of zelfs blijven. Zo stond er een prima team binnen de lijnen, terwijl menig veteranencoach zijn vingers af zou likken, kijkend naar de bankbezetting. De lichtgeblesseerde scheidsrechter André de Kamps blies om 15.00 voor het begin en had vanaf dat moment de touwtjes zo goed in handen, dat niemand hem meer opmerkte. Daar was Amstelveen ook de tegenstander naar. Sportief en gecontroleerd. JOSW was wel duidelijk sterker. Voorin was het even zoeken, omdat de keepende voorstopper daar zijn kans kreeg. Toch was het snel raak, want exact na 6 minuten spelen stond de 1-0 op het bord. Een vrije schop van Paul Jongbloed smoorde in de muur en Louis de Haan was er als de kippen bij (is ie mooi of niet?) om de bal achter de goede doelman te prikken. Martin Eijlers als Stephan Viel en opnieuw Louis waren daarna dicht bij de tweede goal was, maar het was opnieuw Paul, die dit keer vanuit de tweede lijn zijn specialiteit ten toon spreidde.  2-0 was ook de (te magere) ruststand. Amstelveen had niets in te brengen.

Na de rust gingen Arthur Mul en Roland Claus het toch proberen en zeker de eerste 20 minuten was dat niet zonder succes. Binnen no time werd de wedstrijd geheel in het slot gegooid. Arthur werd door Appie weggestuurd en Roland hield de optie voor de assist door goed voor te bewegen open. Arthur toonde zich een echte spits, want ging voor eigen succes en liet de doelman kansloos. Een minuut later verklaarde Roland zich definitief fit door hard raak te schieten en direct lag ook de 5-0 in de touwen van zijn voet.

Terwijl iedereen zich opmaakte voor een monsterscore sloop de gemakzucht in de ploeg. Plotseling wilde iedereen een goal maken en werd de organisatie verwaarloosd. Amstelveen kwam zowaar uit hun schulp. De gasten kwamen zo geholpen door JOSW (iedereen voor de bal) terug in de wedstrijd. Uiteindelijk werd het zelfs 5-3. Beide ploegen misten nog van 11 meter. Roland zag zijn hattrick verdampen door een goede redding van de doelman en ook de rebound van de strafschop werd niet verzilverd. Zijn collega aan de andere kant joeg de bal bij DVVA de kantine in. Toch kreeg Amstelveen tegen alle wetten in nog de kans op 5-4, maar El Flaggo constateerde terecht buitenspel. Al met al een prima overwinning, die gezien het spelbeeld en krachtsverschil eigenlijk 8-1 had moeten zijn. Maar we zeuren niet, de tweede plek is in handen. Nu vasthouden als we volgende week – zonder publiek conform de nieuwe Coronamaatregelen – bij TABA op bezoek gaan. De wedstrijd zal via livestreams te volgen zijn voor onze trouwe aanhang.

 

De gladiatoren: Chris, Fred, Mo, Paul, JD, Theo, Louis, Appie, Roy, Martin, Stephan, Roland, Arthur, Jan W., Ton en Ron