REGELMATIGE OVERWINNING OP DRIEBURG
JOS WATERGRAAFSMEER 35 + 1 – Wartburgia 35 + 1 5-2 (4-1)
Dit team van Wartburgia was de voorbije jaren altijd flink aan JOS W gewaagd. Dit jaar eindigde de eerder ontmoeting in een minimale overwinning voor JOSW. Dat was voor de beker. Vandaag hadden de roodblauwen geen kind aan de tegenstander, dat met hun snelle aanvallers in het verleden veel gevaar stichtten. Omdat er steeds compacter gespeeld wordt komen we niet in de problemen met die snelle counters. Michael Boogaard en Dion hadden de volledige controle. Dennis Janssen, voor rust nog zoekende na zijn blessure, was niet altijd gelukkig met zijn acties, maar stuurde wel op sublieme wijze Arthur Mul de diepte in. Weer was de topscorer trefzeker met een bekeken schuivertje met het chocoladebeen. Tegen de verhouding in kwam Wartburgia langszij. Een vrije trap vanaf de zijkant werd niet lekker verwerkt en liet Martin van Engen kansloos. JOSW zette snel orde op zaken en in een tijdsbestek van 20 minuten liep de ploeg gemakkelijk naar een 4-1 ruststand. Arthur benutte een strafschop en ook Raymond Bartels vond het net. Louis de Haan (voor intimi Loulou) maakte een goede goal op aangeven van Johan de Vries.
Na de rust kwam de voorsprong nooit in gevaar. Licht geblesseerden bleven of gingen naar de kant. De tweede helft was niet spectaculair. Dennis Janssen baarde nog wel wat opzien om in een actie 3 man te poorten waardoor hij op een respectabel totaal kwam in de gehele wedstrijd. Wartburgia liet het allemaal gebeuren en waren eigenlijk rijp voor dubbele cijfers. En dat is knap, want de ploeg is normaliter voor iedere tegenstander een lastig te nemen horde. De score had hoger op kunnen en moeten lopen. Arthur maakte nog wel zijn derde, maar had qua mogelijkheden niet zijn beste moyenne, maar wie maalt daarom. De schuur met wedstrijdballen kan na deze hattrick niet meer dicht. Raymond Bartels schoot vanaf 11 meter op de paal. Uit een spaarzame uitval wist de lepe spits handig de 5-2 te maken.
Volgende week treffen we Wartburgia opnieuw. Dit keer het mindere team (35+ 2) aan de overkant. Mag geen probleem zijn, maar vaak zijn dat juist de moeilijkste potjes.
By the way: Na de wedstrijd was het ook best geinig. Ik ben toch benieuwd hoeveel teams de volgende dag zien ontluiken na een derde helft…
Zij deden het:
Martin van Engen, Fred vd Woude (Paul Jongbloed), Dion Hendriks, Michael Boogaard
Krik vd Werf (Jan Wijngaard); Johan de Vries, Leon van Werven, Dennis Janssen, Louis de Haan (Danny Onsia) ; Arthur Mul, Raymond Bartels
Theo Klinkert en Ron Meijer zijn niet ingevallen