BLOEDSTOLLENDE PUNTENDELING

 

AMVJ 35+ 1 – JOS/WATERGRAAFSMEER 35 + 1 3-3 (3-3)

 

Tropische temperaturen, inchecken met QR Codes en aanvankelijk geen kleedkamer(AMVJ hanteert een verregaand Coronabeleid dat afwijkt van de KNVB voorschriften). De competitie is gestart. Omdat de gladiatoren met hun prachtige lichamen het niet verstandig vonden om in het zicht van smachtende hockeydames uit de kleren te gaan, tegelde de sympathieke aanvoerder van de gastheren alsnog een kleedkamer. Het betekende wel dat het om en om omkleden in deze tijd de voorbereiding en warming up niet ten goede kwam.

Nu heb ik niet het idee dat dit de oorzaak van de slappe start was. AMVJ heeft en goede ploeg, maar vanuit de as konden ze wel heel eenvoudig het overtal uitspelen. Omdat er vooral aanvallend werd gedacht stonden we verdedigend in ondertal. Doelman Mo Haddou (door een hamstringblessure kon hij niet in het veld starten, was al in de eerste minuut tweemaal kansloos, toen de lopende mensen voor zijn neus verschenen.

In no time dus 2-0, maar wie dacht dat er een monsterscore uit zou rollen kwam bedrogen uit, JOSW herpakte zich en leek na een kwartier inderdaad warm. Aanvoerder en sterkhouder Theo Klinkert werd na een onderschepping van Martin Eijlers door Appie Bouhali weggestuurd en de aanvoerder schoot de bal met een beetje hul van een verdediger binnen. AMVJ moest terug en kort na de aansluittreffer was het Johan Annema die schuin voor de keeper kwam op aangeven van opnieuw Appie Bouhali. Ron en Theo knepen wat meer naar binnen waardoor de vrijheid die AMVJ in het aanvalsspel had redelijk werd ingedamd. Toch lukte het de Amstelveners weer iemand weg te sturen en de voorsprong weer te pakken. Opnieuw toonde JOSW  veerkracht. Een vrije schop van ongeveer 35 meter was uiteraard een mooi klusje voor de van een kuitblessure herstelde Paul Jongbloed.  De spitsen stonden op scherp en de enorme kanonskogel van Paul was zoals verwacht moeilijk te controleren door de doelman. Arthur pakte de rebound en Johan nam het zekere voor het onzekere om de bal op de doellijn nog verder in de goal te jassen. Zo bereikte de ploegen in een brandende zon de rust met een 3-3 stand.

Na rust werd het spel van beide kanten minder. De meeste spelers missen nog inhoud na de lange Coronabreak en het harde grasveld en warmte droeg ook niet echt bij. Wel bleef de strijd gewaarborgd en er waren ook kansen. Zo strandde Nico oog in oog met de doelman maar waren de beste kansen eigenlijk voor AMVJ. In de slotminuut leek het er alsnog op dat JOSW er met de buit vandoor ging, maar de verder goed leidende scheidsrechter zag niet dat Johan in een poging zich vrij te spelen de bal tegen de zwaaiende arm van de verdediger speelde en daardoor niet tot afronden kwam. Eerlijkheid gebied te zeggen dat 3-3 de juiste weerspiegeling van de krachtsverhoudingen was. De hevige protesten in de dying seconds was dan ook niet geheel op zijn plaats. Al met al geen slechte start. Hopelijk kunnen we thuis tegen Amstelveen/Heemraad de volle buit binnen halen.

De gladiatoren van vandaag: Mo, Fred, Paul, Stephan, JD, Theo, Appie, Martin, Ron; Johan, Arthur, Roy, Nico, Ton