ODE AAN DE VRIJWILLIGER

Een Foto Installatie met een soundtrack.

Een Super Cup groter dan de Champions League beker om onze vrijwilligers te eren en te bedanken. In de kantine van JOS Watergraafsmeer staat een pop-up tentoonstelling in de vorm van een beker van twee meter hoog met een spanwijdte van één meter bij vijfenzeventig. Hierin kun je kijken naar portretten en ondertussen luisteren naar een hoorspel met het verhaal van ‘De Vrijwilliger’.

In de ‘Ode aan de Vrijwilliger’ zie je elf portretten van vrijwilligers die actief zijn bij verschillende Amsterdamse voetbalclubs. JOS is vertegenwoordigd door de top vrijwilliger Frits Dammen!

De vrijwilligers zijn daarnaast geïnterviewd en gevraagd naar hun motivatie en betrokkenheid bij de clubs. Uit deze interviews heeft de theater dramaturg Caroline Schlockwerder een tekst gecomponeerd, die te horen is in de installatie uitgevoerd door Studio MACK. Dit alles naar een idee van fotograaf Wil van Iersel.

‘Ode aan de Vrijwilliger’ is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

WEBSITE: https://vrijwilligers.cargo.site.