Afscheid van een topteam de Zondag 2

 

Afgelopen zondag was de laatste competitiewedstrijd van de Zondag 2. Deze laatste wedstrijd betekende ook voor mij na 16 jaar vooralsnog de laatste als leider van dit geweldige team. Na 16 jaar stopt mijn zoon Joey met voetballen omdat het momenteel niet meer te combineren is met zijn studie. Als 5 jarige begonnen bij de mini’s van Nikky Hofland en daarna heeft hij alle elftallen doorlopen. JOS is echt een tweede huis geworden voor ons wat een fijne tijd hebben we samen gehad bij deze prachtige club. Toen Joey zondag een publiekswissel kreeg vlak voor tijd was dat echt een emotioneel moment voor ons allebei.

De Zondag 2 wat een mooi jaar hebben we samen gehad. Vorig jaar op de laatste dag nog gestreden tegen degradatie en dit jaar met bijna hetzelfde team doen we mee om het kampioenschap en dat met een gemiddelde leeftijd van begin 20 jaar. Kampioen worden het kan nog maar daarvoor zijn we afhankelijk van wat de concurrentie doet in de laatste wedstrijd. We hebben zelf onnodig punten laten liggen in bepaalde wedstrijden maar dat mag ook bij zo een jong team. We hebben in ieder geval een periodetitel gepakt waardoor we volgend jaar in de beker mogen strijden tegen eerste elftallen. Het elftal blijft nagenoeg hetzelfde dus wie weet wat in de toekomt nog allemaal mogelijk is.

In het bijzonder wil ik Marco Dettmer en Stanley Jongkind bedanken, onze samenwerking begon in de (toen nog) D pupillen en wat hebben we altijd fijn samengewerkt. Marco je bent een toptrainer maar ook een goed en bijzonder mens. Altijd het beste voor het team, veel dingen hebben we samen georganiseerd in het kader van teambuilding of dat nu pizza is na de training of zoals in het verleden voetbaltoernooien in Venetië of België niets is jou te gek. Nooit zul je een speler laten vallen en ik kan zeggen dat zonder enige uitzondering alle spelers die onder jou hebben getraind en gespeeld er beter van zijn geworden. En ook Stanley Jongkind de speler/coach van de Zondag 2 want een topper ben je. Je hebt je voor het team opgeofferd toen er een probleem met de keeper was door onder de lat te gaan staan. Van de 8 strafschoppen tegen pak je er “gewoon” 7 iedere profkeeper zal jaloers zijn op deze cijfers. Heren maak er samen een geweldig jaar van volgend seizoen maar ik weet zeker dat het goed gaat komen.

Ook wil ik iedereen die betrokken is bij de organisatie van JOS is bedanken voor de fijne samenwerking, van het bestuur tot het klusteam of de vrijwilligers achter de bar jullie doen allemaal geweldig werk voor de club. In het bijzonder wil ik Ed Tokkie en Frits Dammen bedanken. Ed als er weer iets moest worden aangepast mbt wedstrijden nooit een probleem en Frits altijd sta je voor ons klaar als er iets aan de hand is met bijvoorbeeld de kleding super bedankt hiervoor. Ik zal echt nog wel mensen vergeten maar iedereen heel hartelijk bedankt voor de fijne jaren bij JOS.

Tot slot nog een kort woord voor de spelers van ons vlaggenschip de Zondag 1. Een wijze trainer zei ooit “voetbal is oorlog” heren de nacompetitie  wacht op jullie en dat is moeilijk na zo een zwaar seizoen. Ga strijden voor je cluppie geef niet op en vecht voor iedere meter! Je hoeft niet met mooi voetbal te winnen als je maar knokt en werkt beloont dat zich altijd uit. Doe het voor jezelf maar doe het vooral voor alle vrijwilligers en supporters van deze prachtige en bijzondere club.

Sportieve groeten

Remco Jongerius

Leider Zondag 2