• Verslag JOSWGM VET-TOB VET

  EEUWFEEST BIJNA BEKROOND

   

  JOS Watergraafsmeer vet 1 – TOB vet 2   2-3 (1-1)

   

  Terwijl deze fantastische club de 100 aantikte moeten de oude gladiatoren proberen de negatieve resultaten-reeks te keren. Na de uitstekende wedstrijd in Beverwijk, was het de bedoeling dit niveau vast te houden en nu met een goed resultaat. Dit team van TOB (op veterenenniveau de grootste club van Amsterdam met liefst 5 teams) kennen geen problemen met aantallen omdat er altijd wel een team vrij is. Deze ploeg, met 2 dispensatiespelers in de gelederen, was meer dan compleet.  Een goed elftal met een paar vaardige en snelle spelers. De trouwe lezers weten in welke greep JOSW dit seizoen zit. Het blessurespook waart onophoudelijk over de spelersgroep. Ten opzichte van vorige week haakten Jan Dirk, Stephan Viel, Mo Haddou en Johan Annema af vanwege werk en blesseerde Martin Eijlers donderdag op de besloten training zijn bovenbeen. Daar stond de terugkeer van Roland Claus en Appie Bouhali tegenover en ook Jan den Broeder kon met een beetje last van de enkel weer spelen. De ploeg werd gecompleteerd door good-old Frans de Klerk (72). En dan tegen de nummer 3, waar de oudste 40 was… Gelukkig konden we de gemiddelde leeftijd iets drukken door Roberto in de goal te posteren.

  Het was eigenlijk onvoorstelbaar, dat het krachtsverschil nauwelijks zichtbaar werd. TOB combineerde wat makkelijker, maar de roodblauwe bus stond uitstekend geparkeerd. Er werd weinig gecreëerd en de prikjes uit Noord waren allemaal prooi voor Roberto. Toch kwamen de gasten verdiend op voorsprong. Wie dacht dat dit de uitgedunde JOSW selectie deed breken had het mis, want Paul Jongbloed trok met een afstandsschot de zaak vrij snel gelijk. Een beetje hulp van de TOB-doelman was wel nodig. De ploegen bereikten met deze stand de rust in een zeer sportief duel, Ed van Voorst leidde de wedstrijd uitstekend als vervanger van André de Kamps, want dit jaar raakt de scheidsrechter zelfs geblesseerd…

  Na de rust kon TOB nog wat verversen, maar trok JOSW de lijn gewoon door. Er werd gestreden voor elke meter, TOB drong aan, maar Roberto groeide naar ongekende hoogte met de ene na de andere fraaie redding. Daarnaast speelde Theo Klinkert achterin weer een puike partij. Nu kreeg JOSW wel mogelijkheden. Ron Meijer kwam een teenlengte tekort toen Ronald van der Woude de bal goed klaar lag.  De doelman reageerde katachtig en voorkwam maakte zijn grabbel van voor de rust goed. Exemplarisch voor dit seizoen moest aan de andere kant Roberto capituleren, toen Paul Jongbloed ongelukkig een inzet van richting veranderde. Opnieuw duurde de achterstand niet lang. Goed doorzetten van Jan Wijngaard op links bracht Jan den Broeder in stelling, die met een typische spitsgoal de bal buiten bereik van de doelman de bal in de verre hoek binnenkant paal binnen prikte.

  JOSW moest alle zeilen bijzetten om een punt over de streep te trekken. Bijna werden het er nog 3, maar de kopbal van Ron op aangeven van Roland Claus was niet krachtig genoeg om de TOB-goalie te verrassen. Omdat de gifbeker echt leeg moet gebeurde het onvermijdelijke. Met een geweldige uithaal in de 89e minuut moest Roberto het antwoord schuldig blijven. De bal verdween op fraaie wijze in de winkelhaak en liet het gehavende en dappere JOSW opnieuw met lege handen achter. Maar de trots overheerste na afloop, want wat een prima wedstrijd leverde de ploeg tegen de nummer 3 met kampioensaspiraties. Nu een paar weken rust. Hopelijk kunnen de langer geblesseerden als Arthur Mul, Roy Alson en Ton van Eijsden dan weer aansluiten. Compleet kunnen wij van 1edereen winnen en zelfs nu verdienen we meer dan we tot nu toe krijgen. Maar het voetbalplezier neemt niemand af. Goede 3e helft weer trouwens, maar dat is logisch. Helaas konden we het eeuwfeest niet bekronen met 3 punten.