• Verslag Jong Hercules vet-JOSWGM vet

  KAMPIOENSKANDIDAAT MET DE SCHRIK VRIJ

   

  Jong Hercules vet 1 – JOS Watergraafsmeer vet 1  4-3 (2-2)

   

  JOSW reisde af naar Beverwijk met een wederom uitgedunde selectie. Opnieuw ontbeerde het ook een doelman, waardoor dit keer Stephan de handschoenen maar weer eens aantrok. Op zich een prima optie, deze oud doelman, maar Stephan wil zo graag rennen en dat is tegen de Beverwijkers welkom in het veld. Jong Hercules doet zijn naam eer aan. Allemaal jonge veteranen of bijna veteranen… Als je dan ziet wat JOSW hier vandaag tegenover zette, kun je alleen maar concluderen dat de ploeg een puike prestatie leverde. Jong Hercules mest gaandeweg naar alle middelen grijpen om overeind te blijven. Bijkans was het duel grimmig, want de irritatie groeide met de minuut. In de thuiswedstrijd onder leiding van Andre de Kamps leek het een sympathieke ploeg en dat was het nu ook, maar dat veranderde spoorslags toen het niet meer op voorsprong stond. JOSW begon uitstekend maar maakte de fout om niet direct te scoren. Johan Annema, die door zijn drukke werkzaamheden helaas niet altijd kan meespelen, was een plaag voor de defensie, maar mikte de bal twee maal net voorlangs. Uit de eerste de beste mogelijkheid aan de andere kant was het wel raak en het verschil op de ranglijst leek al snel uitgedrukt te worden in een vervelende uitslag toen Jong Hercules , weliswaar duidelijk in buitenspelpositie, voor 0-2 zorgde. Maar daarna kantelde het. JOSW stond goed georganiseerd en na een half uur deed het iets terug. Ron Meijer onderschepte op het middenveld de bal en zag in de ruimte in de diepte voor de snelle Johan, Dit keer liet de aanvaller zih niet onbetuigd en bracht de aansluitingstreffer op het scorebord.

  Voor Jong Hercules het sein om de trukendoos open te gooien en de clubscheidsrechter was hier niet tegen opgewassen. Zo werd Martin Eijlers duidelijk binnen de 16 meter getorpedeerd door een lange centrumverdediger die zo uit Alcatraz leek ontsnapt. In plaats van een strafschop ging de bal niet op de stip maar net buiten de 16 en de mafklapper mocht daarna de meest rare scheldwoorden bezigen en een klap uit delen in het opstootje dat volgde. De arme leidsman kon het allemaal niet bijbenen en leek behoorlijk geïmponeerd. De vrije schop van Paul Jongbloed trof helaas geen doel, maar vanuit de hoekschop die volgde was het wel raak. Martin Eijlers slingerde de bal scherp voor en Ron hoefde alleen te knikken. Tegen alle verwachtingen in stond het in de rust 2-2.

  Na de rust kwamen Fred van der Woude en Bart Eier in de ploeg. Jong Hercules trok een spits uit de hoge hoed, die ’s morgens nog in de onder 19 had meegedaan… Ondertussen leek de stunt nog grotere vormen te krijgen. Opnieuw werd de bal op het middenveld veroverd en vrijgespeeld. Ron zocht Johan in de diepte en Ronald van de Woude verlengde de pass keurig met het hoofd. Johan werd bereikt en kreeg de bal net niet langs de doelman, maar Martin Eijlers was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten, 2-3.

  Daarna bleef JOSW strijden voor wat het waard was. Pittige overtredingen van een aantal Beverwijkers ten spijt, de 2-4 was op dat moment verdiend geweest. De treffer kwam ook bijna. Opnieuw wist Ron Johan weg te steken. Johan kwam net een pas te komen om de legendarische goal van Van Basten in Hamburg te evenaren. Martin kopte nog net over. Conditioneel had Jong Hercules meer en drong JOSW steeds verder terug. JOSW kwam te ver uit elkaar te staan en ondanks de onmetelijke meters die Mo aflegde, werd de druk groter en groter. Jong Hercules kwam dan ook op gelijke hoogte. Kort na deze treffer verzuimde de scheidsrechter opnieuw iemand eraf te sturen. Dit keer kreeg doelman Stephan een klap van een aanvaller, maar de boosdoener kreeg alleen een standje. 8 minuten voor tijd stopte Stephan een afstandsschot met twee vuisten en de bal leek over de achterlijn te gaan. De flinke wind kreeg vat op de bal en de ingevallen (jonge) aanvaller reageerde adequaat en tekende alsnog voor de onverdiende voorsprong. De wedstijd eindigde in mineur. Opnieuw een pittige overtreding van Jong Hercules werd niet bestraft en een voor een goede ingreep van Jan Wijngaard jr. werd direct daarop bestraf. Weer leidde dit tot een hoop geharrewar en dit keer kwam er een aantal supporters van de thuisclub het veld op, waardoor een flink dreigende situatie ontstond. Er werd door een klein bebrild gluiperdje geslagen in de richting van onze begeleiding. De scheidsrechter wilde een afkoelingsperiode maar dat leek niet verstandig. CVV Jong Hercules, staat voor christelijke voetbalverening. Diverse (antisemitische) uitlatingen, natrappen en vechten hoort in mijn ogen niet bij de kernwaarden van deze club. Sneu ook voor een aantal zeer welwillende spelers van de Beverwijkers, die na afloop hun excuses kwamen maken. Hun geste (een blad met borrelhapjes) was keurig, maar het was wel een smet op een geweldige prestatie van JOSW. Mannen, met zo veel absentie en aanhoudend keepersprobleem hebben we vandaag echt iets neergezet. En ik ben benieuwd of we in de 7 minuten die nog restte nog een gelijkmaker hadden geproduceerd. Het had zo maar gekund. Volgende week thuis tegen TOB deze lijn (de voetballende dan natuurlijk) door trekken!