• Verslag JOSWGM VET-Badhoevedorp vet

    WIE HET EERST SCOORT WINT

     

    JOS Watergraafsmeer vet 1 – Badhoevedorp vet 1  1-3 (0-0)

     

    De eerste helft was misschien wel een van de beste helften van het seizoen. Het keepersprobleem is nog altijd groot door de afwezigheid van James, maar de oplossing van vandaag was zeker geen slechte. Voorstopper Stephan Viel pakte zijn oude beroep weer op en deed dit naar behoren. Achterin had Paul Jongbloed na zijn blessure eindelijk de regie weer in handen en het middenveld was volledig in balans. Dat moest ook, want Badhoevedorp herbergt al jaren een paar aardige voetballers. Vorig jaar veel goals en 4 van de 6 punten voor JOSW en nu ook weer was er van enig krachtsverschil nauwelijks sprake. Sportief was het ook weer en dat was natuurlijk mede de verdienste van arbiter De Kamps. Heel veel kansen over en weer waren er niet. Hoogtepunten waren er wel. Een geweldige actie van gelegenheids-rechtsback Speedy Tonzalez eindigde met een verschrikkelijke poeier met links op de kruising. Dit had meer verdiend. Kort daarna kon Jan den Broeder een voorzet van Ron nèt niet vol raken, waardoor de uitstekende keeper met de schrik vrijkwam. Aan de andere kant was Stephan een aantal keren doortastend en lag André niets anders dan naar de stip wijzen toen Ton in een verdedigende actie zijn tegenstander onhandig haakte. De strafschop was echter een prooi voor Stephan die de bal subliem tot hoekschop verwerkte. Zo bereikten we de rust met de spreekwoordelijke brilstand en was het gevoel, wie het eerst scoort wint. Door de wat bredere bankbezetting werd er wat gewisseld. Het was daardoor na rust weer even zoeken naar het ritme. Stephan kon door omstandigheden niet de hele wedstrijd keepen er werd door Jan den Broeder vervangen. Arthur kwam voorin erbij. Dat gaf de nodige dreiging. Hij was een paar keer dicht bij een treffer, net als Ron die de bal van de lijn gehaald zag op aangeven van Appie. Een uur lang bleef het 0-0. Jan hield zijn doel schoon en de verdediging gaf weinig prijs. Tot het moment dat Jan Wijngaard de bal ongelukkig verspeelde rond de middenlijn. Te veel mensen voor de bal bracht Badhoevedorp vrij voor Jan, die door de spits omspeeld werd en het nakijken had. Geen man over boord zou je denken, maar JOSW was zo van de kaart, dat iedereen zijn taak vergat en Badhoevedorp in no time de score verdubbelde. 15 minuten voor tijd viel zelfs de 0-3. Een handsbal in de 16 meter leverde een strafschop op. Na de recente missers van Appie en Theo nam Arthur de verantwoordelijkheid, maar strandde op de man van de wedstrijd, opnieuw was de Badhoevedorp-goalie de grote sta in de weg. Arthur was echter wel attent op de rebound en werd daarbij onderuitgehaald door een inlopende verdediger. Gedecideerd (en ook terecht in mijn ogen) wees André opnieuw naar de stip en liet Roy met zijn gouden linkerbeen zien hoe een strafschop genomen moet worden. Onberispelijk verdween de bal in de hoek en was in ieder geval de eer gered. Helaas was de opgelopen averij te groot om nog een punt uit het vuur te slepen. Helemaal door het uitvallen van Arthur, die naar later bleek langere tijd uit de roulatie is met een gescheurde pees in de liesstreek. Een extra domper naast de onnodige nederlaag. Positieve was dat er een hele fijne tegenstander met de punten aan de haal ging. Na afloop waren zij nog lang in de kantine en dat kwam goed uit want de barbezetting was goed geregeld door onze ploeg. Zo konden Jan Wijngaard en ik ondanks de nederlaag terugkijken op een gezellig verjaardagsfeestje. Een goede trainer zou zeggen dat hij aanknopingspunten heeft gezien.