• Verslag AMVJ 35+-JOSWGM 35+

  HEERLIJK POTJE IN AMSTELVEENS ZONNETJE

   

  AMVJ vet 1 – JOS Watergraafsmeer vet 1 3-3 (2-2)

   

  Twee weken achter elkaar uit met een krappe bezetting en twee keer op gras. Vorige week werd geflatteerd met 4-1 verloren op een erbarmelijk slechts grasveld in Heemstede bij HBC. Op aangeven van Mo Haddou kopte Jan Wijngaard de 1-0 binnen. Daarna zorgde slordige fouten en gebrek aan afwerkend vermogen een onnodige 4-1 nederlaag. Vervolgens deed sportpark het Loopveld haar naam weer een aan en na de wandeling van de auto naar de omnivereniging AMVJ was de warming up al gemaakt. Door files waren beide teams om half 4 nog niet compleet en begon het duel daardoor later. Maar het was het wachten waard. Een prima grasveld dit keer en twee zeer sportieve ploegen hadden er zin in. AMVJ staat bovenaan de middenmoot, maar zoals vaker liet JOSW zien voldoende kwaliteit om daar ook te staan. Er ontspon zich een prima duel. JOSW speelde lange tijd compact en als het loopwerk moeilijke wordt, maar de bal naar de goede kleur gaat is het elftal gewoon nog steeds sterk. Enorm respect in dit warme weer voor onze broeders Appie en Mo. De ramadantijgers waren onvermoeibaar en droegen mede bij aan een het goede spel. Roland Claus stuurde na een kwartier Mo de diepte in en zijn voorzet kon door Ron Meijer, die bij de eerste paal opdook door goed voorbewegen van spits Arthur Mul, worden verzilverd. Kort daarna kopte Jan Wijngaard bijna raak, maar strandde op de keeper. AMVJ had echter een paar lepe spelers in de ploeg en toen JOSW de balans even liet voor wat het is kwam de ijzersterk spelende Fred van der Woude in problemen. Zijn correctie met de tackle was nog goed, maar ietwat gelukkig kon AMVJ toch in de kluts oprukken. De schuiver was Collin van Velzen te machtig, de geweldige goalie kwam een vingertop te kort om de loepzuivere inzet te keren. Toch kwam JOSW weer op voorsprong. Een schitterende aanval van één keer raken kwam via Appie Bouhali rond de 16 meter bij Roland Claus terecht, die met een geweldige combinatie met Arthur slim voor 2-1 tekende. AMVJ kwam echter weer langszij via hun snelle linkerspits. Na een iets te makkelijk gegeven strafschop had JOS alsnog de voorsprong mee naar de kleedkamer kunnen nemen, maar tegen alle verwachtingen in schoot Appie zijn strafschop dit keer níet raak.

  Na rust kwam AMVJ met wat frisse mensen uit de kleedkamer, JOSW deed het met dezelfde 11. De wedstrijd bleef in evenwicht, ook toen het met 10 verder moest na een 10 minuten straf voor Ron, omdat hij een veelbelovende counter met de hand onderbrak. Maar ook in ondertal bleef iedereen lopen en omschakelen. Collin ontpopte zich met de ene na de andere redding tot grote uitblinker, maar moest na een schot op de lat toch buigen voor een rebound. Zo leek JOSW weer met lege handen achter te blijven, maar opnieuw was het Arthur die met zijn bekende sleuracties aan de basis van een goal stond. Hij bereikte Mo, die van dichtbij de bal binnen kon frommelen. Onder uitstekende leiding trokken we het gelijke spel over de streep. Een knappe prestatie met een smalle groep. Nog 2x thuis winnen en we sluiten de competitie in het linkerrijtje af. En daar is niets mis mee. Bovendien was de sfeer in en buiten het veld weer uitstekend. Dat belooft wat voor het weekend Valkenburg…

   

  Man of the Match Collin van Velzen