• Verslag JOSWGM 35+1-AFC 35+2

    ECLATANTE OVERWINNING VAN VEERKRACHTIG JOS WATERGRAAFSMEER

     

    JOSW vet 1 – AFC vet 2   7-4 (1-2)

     

    De eerste van het tweeluik tegen AFC, want volgende weet is het team van dokters die de eigen wachtkamer vullen weer de tegenstander. Vandaag kwam de sympathieke ploeg vanuit Zuid op bezoek. AFC heeft een paar snelle vaardige spelers, maar bovenal een voetballende sportieve ploeg. Arbiter de Kamps had een makkelijke middag en mede door zijn prettige leiding werd het een heerlijk duel met vele gezichten. JOSW koos voor het eerst voor een 4-3-3 formatie, waardoor het op het middenveld wat meer ruimte weggaf. Ondanks dat werd het eerste kwartier een prima fase, waarin JOSW duidelijk de betere ploeg was. Geduld, nauwkeurig kort spel was het parool en met de herstelde Arthur Mul weer in de gelederen was het eigenlijk wachten op de goals. Arthur liet al snel iedereen de hielen zien maar schoot naast. Kort daarna herhaalde het tafereel zich, nu kwam de bal onderkant lat terug en was het voor de attente Jan den Broeder een koud kunstje om de 1-0 aan te tekenen. Dat was tevens het moment dat JOSW een ander gezicht liet zien. Ineens werd de lange bal gespeeld in plaats van het beproefde combinatiespel en dat had wat nadelen. Voorin hielden we de bal niet vast en wanneer de 3 middenvelders Ron Meijer, Roland Claus en Theo Klinkert dan eindelijk bijgesloten waren, loerde de counter. Zo liep de ploeg zich 20 minuten stuk, en verloor het de controle. Toch had AFC individuele fouten nodig. De gelijkmaker zou normaal een prooi zijn voor de zieke Stephan Viel, maar de gelegenheidsdoelman die voor de ploeg ondanks zijn griep, zijn handschoenen maar uit het vet had gehaald, had dit keer geen antwoord op een zwabberbal van AFC. Kort daarna bogen de gasten de stand om. Terwijl JOSW de bal rondspeelde achterin, probeerde de verder prima spelende Fred van der Woude Paul Jongbloed te bereiken. Paul gleed tijdens de correctie uit en de AFC spits kon oprukken richting Stephan en maakte geen fout.  In die fase begon JOSW op elkaar te vitten, maar gelukkig kon dit in de rust direct worden opgelost. Appie Bouhali en Mo Haddou kwamen in de ploeg en 4.3.3 werd ingeruild voor het vertrouwde 4.4.2. En dat wierp zijn vruchten af. Terwijl de vakantievierende Martin Visser in een keer door zijn internetbundel heen was, zat de overgebleven coach Jan Wijngaard sr. met een brede grijns te genieten hoe “zijn jongens” na rust de sterke fase van de eerste helft evenaarde en uiteindelijk zelfs overstegen. Omdat ook AFC bleef voetballen werd het een heerlijke pot. Het begon met de gelijkmaker na een goede actie van Arthur die op de achterlijn de bal hard voor de goal speelde. De laatste man van AFC werkte de bal in paniek achter zijn eigen doelman. Roland Claus ontpopte zich daarna tot de spelmaker als in zijn beste dagen en daarnaast zorgde Appie Bouhali voor de nodige dreiging. Ondertussen poetste Mo en Ron als controleurs het middenveld schoon. Arthur was opnieuw betrokken bij de volgende goal. Zijn actie leidde tot een penalty. Terwijl iedereen alvast naar de eigen helft terugliep deed Appie wat er verwacht werd. Keepertje de verkeerde hoek in en aftrappen. Roland Claus had vervolgens een geweldige voorzet in huis, die bij de tweede paal door Jan den Broeder binnengelopen werd. Zo was het binnen een kwartier van 1-2 4-3 geworden, want AFC liet zich niet zomaar ondersteboven spelen en kwam eerst nog op gelijke hoogte. Jan Wijngaard bleef op links de diepte in lopen en AFC werd ver van de goal gehouden. Appie schoot voor het eerst in zijn leven van búiten de 16 fraai de 5-2 in de touwen. Paul Jongbloed schoot van ver keihard op de kruising en ook AFC trof de paal. Toch was een vrije schop van Paul de doelman weer te machtig en stond de 6-3 op het bord. Maar dit was nog niet alles. AFC kopte een voorzet van links achter Stephan maar Arthur kreeg in de slotfase loon naar werken. Een van zijn runs eindigde ook in oog met de doelman en dit keer was zijn stift onhoudbaar. 7-4, een geweldige uitslag tegen een prima team van AFC. Vandaag 13 mannen of the match, die zich na afloop ook uitstekend bekwaamde in de rol van barpersoneel. Arthur bleek net zo makkelijk te tappen als te scoren. Mede daardoor bleef het lang druk bij JOSW, ook omdat de brigade van Richard Pel een knappe zege had behaald op Castricum. Fantastisch en hopelijk een vervolg tegen de vet. 2 van AFC, al weten we dat dat bij AFC een zware kluif wordt gezien de omstandigheden…