• Verslag AFC 35+2-JOSWGM 35+1

  JOS WATERGRAAFSMEER GEEFT IN 5 MINUTEN DE WEDSTRIJD WEG

   

  AFC vet 2 – JOS Watergraafsmeer vet 1 5-2 (1-2)

   

  Veel afmeldingen vooraf en een blessure voor Jan Dirk Smit in de warming up, dunde de selectie flink uit. Na een heerlijke pot tegen het 1e veteranenteam ging JOSW met lood in de schoenen op bezoek bij het team waar het al vaker onplezierig tegen spelen was. Het begin liet zien, dat JOSW graag de monden wilden snoeren met goed spel en een voorsprong, eigenlijk zoals in de thuiswedstrijd. Tekenend dat AFC een bondsscheidsrechter op dit team heeft gezet om de gemoederen enigszins te bedaren. Aanvankelijk viel het ook allemaal wel mee. Daan “de huisarts” speelde teruggetrokken en was eigenlijk volledig onzichtbaar, omdat JOS W voor checkte en vlot combinerend voor gevaar stichtte. Smetje was dat onze snelheidsduivel Ritchie al na 7 minuten uit de wedstrijd werd geschopt na de derde versnelling in korte tijd. Toch kwam JOSW al binnen het half uur op een comfortabele 0-2 voorsprong. Even zo vaak was Arthur Mul belangrijk. Maakte hij de ene helemaal zelf door de doelman te omspelen en koel in te tikken, de andere lag hij panklaar op de altijd op de goede plek staande Jan den Broeder. Niets aan de hand dus en dik verdiend. JOS hield dit spel tot de rust vol, maar een zondagsschot van AFC (wel een mooie goal, dat wel) liet gelegenheidsdoelman Mo Haddou kansloos. Mo was te geblesseerd om te spelen, maar kweet zich in de goal uitstekend van zijn taak. Jammer dat de treffer in het rustsignaal viel. Dit bracht weer hoop in AFC-harten.

  Na de rust bleef JOSW de betere ploeg. Toch stond het direct gelijk, omdat onoplettendheid achterin Stephan dusdanig in paniek bracht dat hij de bal achter Mo werkte. Absoluut niet in verhouding met de wedstrijd maar het was wel gelijk het kantelpunt. De volgende aanval werd door de verder goed leidende scheidsrechter vertaalt in een strafschop voor AFC omdat er geduwd zou zijn. De penalty van De Huisarts was onberispelijk en zo stond het eigenlijk binnen 5 minuten de wedstrijd op zijn kop. Daarna – vreemd met een voorsprong op zak -  stond de wedstrijd in het teken van geniepige overtredingen van AFC kant. Dat leidde tot een nogal “lullig” incident, toen Jan Wijngaard een gemene tik op zijn enkel kreeg van de AFC spits, die het met ondergetekende aan de stok kreeg en zijn handen niet thuis kon houden. In het gedrang had de scheidsrechter niet gezien welke spelers behalve de grijze spits betrokken waren bij het incident. Aanvankelijk wilde hij staken (schuld AFC), maar omdat er ook prettige kerels bij AFC liepen besloot JOSW de wedstrijd uit te spelen. De lol was er echter af en mede daardoor liep AFC naar 5-2. Zeer geflatteerd, maar uiteindelijk haalde iedereen fit de finish, op Ritchie na dan. Na afloop vele bekenden in het clubgebouw van AFC, waar opvallend veel AFC-ers zich distantieerde van dit team en terecht, want dit team is AFC onwaardig.