• Verslag VVC 351 - JOSWGM 35+1

    SNEEUW, IJS, DOOI EN REGEN KUNNEN JOS WATERGRAAFSMEER NIET STUITEN

    FC VVC vet 1 – JOS Watergraafsmeer vet 1 1-4 (0-2)

    Terwijl delen van Nederland nog bedekt lagen onder de sneeuw kon er in Nieuw Vennen op een echt grasveld gevoetbald worden. Een goede, maar sompige mat. Mooi vlak. Toch weer even wennen. Ondergetekende kende weinig geluk met dit veld, want de herstelde liesblessure speelde na 25 minuten dermate op dat het een korte rentree werd. En dat was jammer, want JOSW speelde een prima partij. Het voetbal is terug en dan ik het heerlijk deelgenoot hiervan te kunnen zijn. Gelukkig was Ramon Ensing weer fit na zijn valpartij met de scooter en ook Jan den Broeder kon zijn werklust weer kwijt na wat knieproblemen. Ramon was al snel dicht bij de 0-1, maar kopte voorlangs. Toch lag na een half uur de verdiende bal in het netje. Een prima actie van Arthur Mul leidde tot een terechte strafschop. Bij afwezigheid van “zekerheidje” Appie, ontfermde Ramon zich over de bal en tekende beheerst voor de treffer. Nog voor de rust zorgde een van de uitblinkers en jarige Mo Haddou voor de verdubbeling van de score. Dit deed hij op aangeven Roland Claus, die ook weer zijn oude vorm benaderde. Intussen zorgde een andere uitblinker dat achterin de 0 op het bord bleef. Met enkele goede ingrepen bleek Collin een goede stand in voor James. FC VVC trof ook nog eens de paal.

    Ook na de rust bleef JOSW de bovenliggende partij. Ramon had een prachtige actie in petto, die helaas niet tot een treffer leidde, maar Mo Haddou trakteerde zich, weer op aangeven van Roland Claus , op een tweede treffer. Intussen had FC VVC wel iets teruggedaan, maar verder gevaar werd door de sterke verdediging gepareerd. Fred van der Woude verbeterde het werelduurrecord koppen en zijn companen Paul, Stephan en Jan W hielden de tegenstander ver van de goal. Kwam er dan toch gevaar was daar altijd weer Collin. De slagroom op de taart kwam van Jan Wijngaard jr. Een schitterende voorzet verdween in de verre kruising en geloof het of niet… Jan beweert tot de dag van vandaag dat het een bewussie was. FC VVC bleef sportief partij geven, al sloeg de frustratie bij een van hen toch nog even toe, maar bij het zien van de torso van Roland Claus bond hij snel in…

    Goede pot weer en al heel lang ongeslagen in competitie verband. JD vlagde met zijn griep een goede partij en bleef aan de kant en Ronald vd Woude maakte na een rugblessure nog even een kwartiertje zijn opwachting. De virtuele afstand op koploper UNITED/DAVO is nog maar 10 punten. We zijn goed bezig en zullen er alles aan doen om Legmeervogels op eigen veld van de 3 punten af te houden. De nummer 2 won in de dying seconds met 2-1 in het vorige duel, maar in deze vorm kan het wel eens een mooie wedstrijd worden.  MAN OF THE MATCH vanwege zijn spel en verjaardag was Mo Haddou, maar het mooiste is dat er geen minderen waren, we hebben als ploeg een hele goede pot op de zware mat gelegd! Collin en aanvoerder Theo Klinkert zaten Mo op de hielen deze keer.