• Verslag United Davo 35+ - JOSWGM 35+

  KOPLOPER AF NA NEDERLAAG TEGEN ONTKETEND JOS WATERGRAAFSMEER

   

  United/DAVO vet 1 – JOS Watergraafsmeer vet 1 2-5 (1-3)

   

  In Schalkwijk bij de Haarlemse fusieclub moest JOSW de klus proberen te klaren. Zonder sterkhouders Roland Claus en Mo Haddou en ook nog zonder ondergetekende. Vlaggen lukte wel weer, maar een lies laat zich nu eenmaal niet dwingen. Ook Fred kampte met dezelfde klachten. Toch stond er weer een vechtmachine aan de aftrap en United mistte ook wat wintersporters. Daarnaast hadden de Haarlemmers wat last van gemakzucht. Verrast door het ontketende JOSW hadden ze met name in het eerste kwartier geen idee wat hen overkwam. Met vlot combinatiespel en één keer raken tikte JOSW als ware het een afdruk van Barca door de linies heen. De dug-out was nog nauwelijks bevolkt op de 0-1 lag al in de touwen. De snelste treffer dit seizoen kwam op naam van Ramon Ensing, die door Ritchie vrijgespeeld, hard en zuiver raak schoot. Onze eigenzinnige dribbelaar had kort daarna de score al kunnen verdubbelen maar mikte net naast. Gelukkig kon Ray al snel de bezoekers laten juichen. Had hij de uitstekende doelman al getest, dit keer was zijn poging de keeper te machtig. Ondertussen bracht Stephan Viel meerdere malen cruciale reddingen. United kwam wat meer uit de schulp, maar de wet is, dat het lastig is in het spel te komen als je niet scherp begint. JOS W ging dan ook door en bleef kort bij elkaar en de bal ging nog steeds van voet tot voet. Achterin stond het als een huis. Ritchie tekende voor de 3e Amsterdamse treffer en de wedstrijd had in zijn geheel beslist kunnen zijn als de goed leidende arbiter Arthur Mul een strafschop had gegeven. Een van de weinige foutjes deze middag, maar dus geen elfmetertrap voor de verrassend direct spelende Appie Bouhali. United/DAVO deed op slag van rust iets terug, hetgeen de wedstrijd weer openbrak. In buitenspelpositie mocht de spits de bal achter Stephan prikken (ok, nog een klein foutje dan…)

  Na de rust kwam United sterk de kleedkamer uit. JOSW moest terug, maar kreeg met snelle uitvallen de beste kansen. Met name Arthur was ongelukkig in de afronding. De doelman van United pakte een paar goede inzetten op onnavolgbare wijze, net als Stephan aan de andere kant. Zoals zo vaak valt de treffer aan de andere kant als je verzuimd afstand te nemen. De 2-3 was een kwartier na de rust een feit en een herhaling van zetten zoals in de wedstrijden tegen Legmeervogels leek zich af te tekenen. De gelijkmaker hing in de lucht maar of er was sprake van een klein buitenspelmomentje, of Stephan lag in de weg. In ieder geval gooide Arthur alsnog de deur in het slot. De 2-4 op aangeven van Ramon Ensing was de nekslag en toen Arthur nog een assist kreeg van een tegenstander was het helemaal voor elkaar. Intussen had Appie met een solo zichzelf moeten belonen, maar na een weergaloze slalom plaatste hij de bal net naast de goal. Ray, die geweldig speelde, testte de doelman nog een keer, maar met 2-5 toverde JOSW een prestatie van formaat op de mat. Wat een geweldige wedstrijd hebben de supporters in een voorjaarszonnetje gezien! Onze coaches straalden van oor tot oor en de volkszanger gaf kleur aan een van de beste derde helften van dit seizoen. Want ondanks het verliezen van de koppositie bleef het nog lang gezellig in Haarlem. JOSW is weer terug op niveau. Genoten mannen, zonder te spelen een heel voldaan gevoel!

   

  MOTM: Stephan Viel