• Verslag JOSWGM 45+1 -Legmeervogels 45+1

  JOS W BUIGT MET 10 MAN VOOR STERK LEGMEERVOGELS

   

  JOS WATERGRAAFSMEER VET 1 – LEGMEERVOGELS VET 1 1-4 (1-1)

   

  Onze gasten uit Uithoorn zijn allemaal gemiddeld 10 jaar jonger en zitten wat beter in de aantallen. Dat maakte in de uitwedstrijd al het verschil. JOSW stond daar lang 0-1 voor, maar bezweek in het laatste kwartier, omdat er spelers uitvielen en de koek op een gegeven moment op was. De eerste helft was daar ook een blauwdruk van. Legmeervogels had het meeste balbezit, maar omdat JOSW goed georganiseerd stond leidde dat tot weinig gevaar. Stephan, die voor deze gelegenheid zijn ooit vertrouwde positie onder de lat weer had ingenomen was een paar keer attent en de bezoekers hadden wat moeite met de buitenspelval. Ondertussen bleef JOSW rustig en na het eerste kwartier nam het zelfs het heft in handen. Was de verhouding balbezit misschien in het nadeel, het aantal kansen en ook echt opgelegde van tijd tot tijd, was duidelijk in het voordeel van JOSW. Moet wel gezegd, dat in de persoon van Piet, een exceptioneel goede keeper in de goal staat. Toch had Jan de trekker over moeten halen toen Arthur Mul hem vrij voor de goal in stelling bracht. Jan wachtte net te lang waardoor Piet Persoon zijn imposante lijf erachter kon krijgen. De rebound viel net niet goed. Daarna waren er nog mogelijkheden voor Arthur zelf en ook Mo was dicht bij een treffer uit de tweede lijn. Net als in de uitwedstrijd kwam JOSW uiteindelijk op voorsprong. Mo werd door Jan Wijngaard aangespeeld, gleed door de verdediging en stuitte, alweer, op Piet. Dit keer was de rebound wel raak.

  In die fase had JOSW meer afstand moeten nemen, zeker in de wetenschap dat Legmeervogels over de betere conditie en fitheid beschikte. Maar zoals helaas vaker dit seizoen zit het geluk niet mee. Roland Claus, die op het middenveld met MO en zeker ook Ramon Ensing een goede tandem vormde moest na 35 minuten de strijd staken met een liesblessure. Dat was niet fijn maar nog op te vangen door de komst van Jasper, maar toen 3 minuten later ook loopwonder Mo Haddou geblesseerd uitviel, was het verband even weg. De werklust niet. Ramon Ensing ontpopte zich meer en meer als rustpunt, maar heeft nu eenmaal ook altijd wat risico in zijn spel. Jan den Broeder zakte na het uitvallen van Mo een linie terug. Toch leek JOSW de voorsprong met een inmiddels lege bank, mee te nemen na de rust. Jan draaide zich eigenlijk op onwaarschijnlijke wijze uit een wirwar van spelers, maar raakte uiteindelijk de bal kwijt. Legmeervogels counterde snel en waar JOSW elkaar nog stonden te vertellen hoe het beter opgelost kon worden, vergat de ploeg eerst de bal weer te veroveren. Stephan was kansloos op de bal in de korte hoek. In de rust werden de rijen weer gesloten en pakte de ploeg de draad toch weer op. Het werd wel echt tegenhouden en hopen op een uitvalletje. Een mislukte voorzet van de goede nummer 10 van de tegenstander verdween in de kruising en direct daarna viel tot overmaat van ramp de uitstekend spelende Fred van der Woude uit. De koek was op, geen wissels dus met 10 man verder. Ramon bediende in die fase Arthur in de diepte en een mooie run eindigde met een struikelpartij die door de soeverein leidende Cliff Verstoep (Arbiter De Kamps verbleef in het minde winderige Su) beloond werd met een strafschop. Omdat JOSW sportiviteit hoog in het vaandel heeft staan bleef het echter 1-2. Arthur bekende dat hij zelf stuikelde en het spel ging verder met een achterbal. Veel applaus van de tegenpartij, jammer dat er dan een nummer 14 inloopt, die vervolgens na zo veel sportiviteit het nodig vindt om de grensrechter de huid vol te schelden, terwijl hij nooit geleerd heeft in de breedte vrij te lopen. Maar goed, mijnheer Schoen was vroeger ook nooit zo prettig in het veld…

  Eerlijkheid gebied te zeggen, dat de 2-2 ook van tijdelijke aard was, want ondanks dat Theo en Paul heel veel tegen hielden, was het dweilen met de kraan over tegen de fittere tegenstander in ondertal. Ietwat geflatteerd eindigde de wedstrijd daarom in een terechte overwinning van 1-4 voor de nummer twee. JOSW kan terugzien op een goede wedstrijd tegen een van de betere ploegen uit de afdeling, die nog meedoet voor het kampioenschap. Nu maar hopen dat de blessures snel genezen. As we speak is Paul Jongbloed onderweg naar het Oostblok om placenta’s op te halen, want dan zijn die spierblessures zo weg. Al hielpen de versnaperingetjes in de kantine ook al bij een voorspoedig herstel, want vocht voert de afvalstoffen af. MOTM Ramon Ensing.