• Verslag AFC 35+1-JOSWGM 35+1

  DOELPUNTENSPECTAKEL OP DE ZUIDAS

   

  AFC vet 1 – JOS Watergraafsmeer vet 1 4-4 (1-3)

   

  Terwijl op het hoofdveld AFC en Katwijk de topper in de 2e divisie afwikkelden, gebeurde het echte vuurwerk gewoon op het bijveld. Net als vorige week (winst op AFC vet 2) was AFC de tegenstander. Het andere team van AFC, dat pas nog overhoop lag met de clubgenoten. De KNVB moet zich nog over een straf uitspreken voor de gestaakte (!) wedstrijd. Zonder erbij geweest te zijn, durf ik bij de KNVB te getuigen wie de schuldige was destijds. Wat een verademing was dit team ten opzichte van het andere team. Behalve een aantal zeer bekwame spelers stond er een fantastische clubscheidsrechter en een sportief team op het veld. Het is best een unicum dat spelers zelf tegen de scheidsrechter zeggen dat ze hands maakten of dat er echt sprake was van een achterbal. Het kon en daardoor ontspon een heerlijke pot voetbal van mannen op leeftijd die de intentie hadden goed voetbal op de mat te leggen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, al was JOS W duidelijk de ploeg met de meest efficiency. Al na 10 minuten prijkte de 0-1 op het scorebord. Ron Meijer speelde zich op het middenveld vrij en zag in een ooghoek de bloedsnelle Ritchie vertrekken op links. De splijtende pass werd prachtig aangenomen en alleen voor de doelman aarzelde Ritchie niet. Nauwelijks van de schrik bekomen legde de kleine vleugelflitser de 0-2 al binnen, Dit keer was de assist opnieuw van Ron. Dit keer kopte hij de bal achter de back na een lange pass van Roy Alson (of was het Stephan Viel?). AFC liet het er niet bij zitten en was een aantal keer dreigend, maar bij JOSW stond een keeper, die niet van wijken wist. De ene katachtige redding wisselde de ander af en zelfs op de doellijn wist James Jozefzoon 3 keer de bal te pareren. Zo bleef de marge gehandhaafd en toen Fred van der Woude Arthur Mul aanspeelde, ging iedereen even recht op zitten. Terwijl op het hoofdveld de brilstand nog altijd op het bord stond soleerde Arthur JOS W op schitterende wijze naar 0-3. Geflatteerd op dat moment maar niemand maalde hier om. Een poging van afstand van Ron ging net naast, maar toch lukte het AFC om de marge terug te brengen en zoals onze oosterburen dat zeggen “das Anschlusstor” te maken.

  In de rust sprak JOSW af om vooral compact te blijven spelen en goed te staan. AFC dacht hier anders over, want behalve de laatste 4 (met name Louis speelde een dijk van een wedstrijd) stond niemand compact. Sneu voor de juist ingevallen Jan Wijngaard, want nog voor hij zijn veters had gestrikt had AFC de marge van 2 weggepoetst en kwam het twee keer eenvoudig vanuit het middenveld door op de flanken. Dat was een klap. Nog 40 minuten op de klok en de 0-3 voorsprong verspeeld. Onverdiend was het niet. De 11 overgebleven strijders (Jan den Broeder was onfortuinlijk uitgevallen met een overbelaste knie) rechtten nog een maal de rug en gaven weinig weg. Ondertussen maakte James Jozefzoon iedere poging van AFC onschadelijk. Ritchie bereikte de zwoegende Arthur Mul en opnieuw bewees de aanvaller zijn waarde. A la Peter van Vossen demarreerde hij langs een paar verdedigers en schoof de bal onder de AFC-doelman door. 3-4!

  AFC ging va banque spelen en dat leidde tot mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Ron Meijer zag op aangeven van Arthur zijn poging van de lijn gehaald en Ron vd Woude schoot tot 2 x toe te gehaast in. Zo liet JOSW de kans op 3-5 opzichtig liggen en dan geldt de aloude voetbalwet. Eerst was James weer op zijn post, daarna werd de geweldige doelman geklopt, maar kopte Ron de bal van de lijn. Maar diep in blessuretijd kreeg AFC alsnog loon naar werken. Bij de tweede paal doken 2 AFC-ers op en op randje buitenspel werd de bal alsnog achter James gekopt. Er werd nog wel afgetrapt, maar er was geen tijd meer om nog 1x veerkracht te tonen. Zo zochten de 22 acteurs tevreden de douches op en stortte JOS W zich in het feestgedruis in het overvolle clubhuis. Ondanks de AFC-prijzen werd het laat, mede door het optreden van o.a. Robert Leroy. Veel bekenden uit het Amsterdamse voetbalwereldje en een weerzien met o.a. Uli Landvreugd, die het uitstekend doet, Ook Henk Bijlsma heeft altijd iets moois te vertellen. Kortom, alweer een heerlijk voetbalweekend. Gezellig was het ook met onze komende tegenstander Badhoevedorp, die het team van de huisarts op een nederlaag hadden getrakteerd.

  Vandaag twee MEN of THE MATCH: James Jozefzoon en Arthur Mul.