• Verslag JOSWGM vet-HBC vet

  NIPTE NEDERLAAG, IETS MET HOEKEN EN KLAPPEN…

   

  JOS Watergraafsmeer vat 1 – HBC vet 1  2-3 (1-1)

   

  HBC moest er als eerste aan geloven dit jaar, was de gedachte bij JOSW vooraf. De dadendrang kwam tot uiting in de speelwijze. De terugkeer in de ploeg van Martin Eijlers deed de ervaren technische leiding besluiten om brutaal met 3 spitsen te starten. Vooraf was ook duidelijk dat de 3J’s in de rust zouden vertrekken omdat de kleinste Wijngaard op een onmogelijke tijd moest voetballen. Opa en jarige vader, maar ook trainer Jan den Broeder hadden dus hun verplichtingen, maar met Ronald vd Woude, Jan Dirk Smit en Mo Haddou was er voldoende back up. HBC had een aardige ploeg met een uitstekende spits, maar JOSW had de zaakjes best aardig voor elkaar. Dit keer lukt het niet om op voorsprong te komen. Daar waar de voorsprong niet over de finish kwam in de eerdere wedstrijden was het nu een achterstand, die moest worden omgebogen. JOSW bleef rustig combineren en zo ontspon er best een aardig duel. Toen Arthur Mul op de rand van de 16 meter werd gevloerd, kende arbiter De Kamps, wederom een van de uitblinkers, een directe vrije schop toe. Dit werd een prooi voor het kanon der kanonnen. Paul Jongbloed joeg de bal met uiterste precisie in de benedenhoek. De meer dan uitstekende doelman had hier geen antwoord op. Een streep door de rekening was het uitvallen van Arthur Mul (hamstring). Mo kwam in de ploeg, maar dit betekende wel dat met de twee ingecalculeerde wissels, alle troeven waren uitgespeeld. HBC had dus een fantastische keeper, maar Korff was ook “Ferry” good. Hij was het die JOSW met 1-1 de rust in liet gaan.

  Na de rust bleef het 4-3-3 staan met Ronald op de vertrouwde rechterkant. Ron Meijer ging in de punt spelen en Mo kon zo zijn loopwerk op het middenveld in praktijk brengen. Er werd soms goed gecombineerd maar het geluk in de eindfase ontbrak. Ron knalde twee keer uit de draai bijna raak, maar geweldige reflexen voorkwamen een voorsprong voor JOSW, een Martin Eijlers was dichtbij een strafschop en kwam kort daarna een pas te kort om een hakballetje te verzilveren. Appie Bouhali was niet van de bal te krijgen, maar doelpogingen strandde. Aan de andere kant verzuimde HBC met Korff nog steeds als sta in de weg, de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk hadden de Heemstedelingen JD nodig om alsnog op voorsprong te komen. JD had alle tijd om een bal uit te verdedigen, maar nam alsnog iets te veel tijd. Ze bal werd hem ontfutseld en op de schuiver had zelfs Korff geen antwoord.

  Toch kwam JOSW terug, want op aangeven van Roland Claus schoot Ronald de bal in de verre kruising. Het eerste punt leek een feit, maar een harde schuiver van HBC werd ongelukkig van richting veranderd, waardoor Korff moest capituleren. Geluk dwing je over het algemeen af, maar hoe zit het dan precies met pech?

  Zo blijft de ploeg puntloos, maar op deze manier komen de punten snel. De keepers waren deze wedstrijd unaniem de mannen van de wedstrijd.