• Verslag JOSWGM 35+ - Arsenal 35+

  MET EEN NEUSLENGTE VERSCHIL DE EERSTE OVERWINNING BINNEN

   

  JOS/Watergraafsmeer – Arsenal       5-3 (4-1)

   

  Vandaag was JOSW op oorlogssterkte, voor het eerst dit seizoen. Alleen vedette Martin Eijlers ontbrak. Hij maakte na zijn optreden tegen HBC zo veel indruk, dat hij een trainingsstage bij Alicante mocht maken in de herfstvakantie. Gelukkig vond de ploeg uit de Segunda Divisiòn dat de lepe buitenspeler nog even moet rijpen. Hij blijft daardoor nog te bewonderen op Sportpark Drieburg.

  James werd vervangen door Collin, de man achter de goalies van het vlaggenschip.

  De coaches konden er op die manier lustig op los wisselen en hadden een ingenieus systeem bedacht en wisselde hele lijnen om de twintig minuten, als ware het een ijshockey-wedstrijd.

  Arsenal had een redelijk goede ploeg, maar JOSW was over het algemeen slagvaardiger. Het speelde veel compacter dan de vorige wedstrijden en er werd soms aardig gecombineerd. Bij afwezigheid van arbiter De Kamps, nam Ed van Voorst de fluit ter hand en hij moest er bovenop zitten, want er werd flink geduelleerd. Wel fair over het algemeen. Al snel nam JOSW een voorsprong, zoals wel vaker dit seizoen. Een schitterende actie van Jan den Broeder bracht Mo Haddou in scoringspositie en Mo drukte vakkundig af. Direct daarna draaide Ron Meijer goed weg, maar helaas hing Jan den Broeder iets te vroeg in de lucht om de afgemeten voorzet binnen te kunnen koppen. Maar wat een werklust lagen de roodhemden op de mat. Daarom was het een domper dat Arsenal vrij eenvoudig op gelijke hoogte kon komen. De voorsprong leek zelfs in gevaar te komen, toen de bal op de stip ging. Collin redde echter vakkundig en hield de score in evenwicht. Nog voor rust liep JOSW weg van Arsenal. Arthur Mul was dicht bij de 2-1 maar stuitte op de lijn op een verdediger, maar de rebound legde hij keurig af op Appie Bouhali die hoog en hard afrondde. Daarna ging het hard. Mo Haddou maakte zijn tweede en kort voor rust schoot Arthur vanuit een lastige hoek alsnog zijn verdiende treffer binnen. Een riante 4-1 werd mee de kleedkamer in genomen, mede doordat Ronald vd Woude de paal raakte.

  Na de rust kwam JOSW goed uit de startblokken. Ondanks dat er af en toe te snel diepte werd gezocht bleef de bal redelijk in de ploeg. Arsenal probeerde wel op de helft van JOSW terecht te komen. Er kwam daardoor ruimte achter de verdediging te liggen en dat werd genadeloos afgestraft door Ramon Ensing. De aalgladde en immer snelle en afgetrainde goochelaar slalomde van eigen helft om de buitenspelval heen en schoof de bal heel beheerst in de benedenhoek. Echt een wereldgoal. Arsenal gaf zich nog steeds niet gewonnen. JOSW liet enkele kansen liggen door de bal in de eindfase net niet nauwkeurig genoeg breed te leggen en Arsenal profiteerde optimaal. De tijd was echter te kort om nog een vuist te maken, maar uiteindelijk kwam wel de 5-3 nog op het scorebord.

  Zo boekte JOSW de eerste overwinning, verdiend en hard voor gewerkt. Een uitstekende fotoreportage van de bekende Mario Wormhout, een van de beste sportfotografen van Nederland. Zo werden de tenues, geschonken door René Verbrugge vereeuwigd en werd met enig fotoshopwerk Martin Eijlers toch liggend geportretteerd, was waarschijnlijk een schwalbe…

  MAN OF THE MATCH: MO HADDOU