• DCG VET - JOSWGM VET

    DCG – JOS WATERGRAAFSMEER 9-2 (3-2)

     

    Op donderdagavond pakten de donkere wolken al samen boven Drieburg. Slechts 3 fitte mensen op trainen. Een hand vol niet fitte mensen aan de bar, ten einde zaterdag wel te kunnen spelen. Die donderdag liep het aantal afwezigen gestaag op. Onze doelman Jaap Bussman had al een maand geleden zijn afwezigheid aangekondigd, maar zijn vervanger diende zich donderdagavond alsnog niet aan. Zo bleken er van de 22 spelers slechts 9 inzetbaar. Waar vele tegenstanders zich dan aan laten vullen door jongeren of spelers van de zaterdagselectie, probeerden wij, eerlijk als we zijn de wedstrijd uit te stellen. Dat mag niet. Dat moet namelijk een week van te voren van de KNVB. Wij besloten dus maar te spelen, maar wel met de restrictie dat we met onze captain (het meest geblesseerd van allemaal) op doel zouden starten. Zelfs Paul Jongbloed probeerde in de warming up tevergeefs inzetbaar te zijn, maar het team “MEDISCH CENTRUM WEST” kwam toch binnen de lijnen. Met 11 man.

    Theo Klinkert had al direct een fabelachtige redding in petto op een kopbal van Moussie, de behendige spits van DCG. Onze vrienden uit West hadden kort geleden dezelfde problematiek, maar waren vandaag met 19 man aanwezig. Gek genoeg leidt dat dan weer tot gezeur dat er mensen wat vaker gewisseld worden. Het is ook nooit goed. Na een onwennig begin en een in die fase terechte achterstand (de 1-0 was meters buitenspel, dat wel…) van 2-0 ging JOSW steeds beter voetballen. Een schitterende aanval bracht Roland Claus op de achterlijn en zijn balletje breed werd door Ronald vd Woude naar waarde ingeschat. Dit betekende 2-1. DCG deed onmiddellijk wat terug, maar JOSW hield zich staande. Uit een lepe vrije schop van Appie Bouhali schoot Remco hard en zuiver de 3-2 binnen. De rust brak aan en er was op dat moment zelfs een stellige overtuiging, dat onze concurrent van de vorige jaren te kloppen was. Om 2 redenen lukte dat niet. DCG wisselde nieuwe verse en snelle aanvallers in en wij gaven in 2 minuten tijd de wedstrijd definitief weg. DCG strafte een slippertje van Peter Bussman af en daarna kreeg ieder witshirt vanuit het middenveld vrije doortocht en was onze verdediging een “geitenkaas” die tot ver in Catalunya te ruiken was. Voorin hielden we geen ballen vast. Kortom de pijp was leeg. Dat is goed te zien op de schitterende sfeerimpressie van Roy Alson, eerder op Facebook. De muziek vertelt wel de waarheid: Het is nog steeds fijn langs de lijn. De resultaten zijn minder, wij ouder, de tegenstanders beter. Compleet is JOSW echter een tegenstander die nog steeds van iedereen kan winnen. Zolang we die gedachte vasthouden en de rijen sluiten, wordt het vast nog een memorabel seizoen. En bij Gijs de Rooij zagen we onder het genot van een kleine versnapering Ajax moeiteloos van Sparta winnen en het was mooi weer. O ja…. Geen man of the match vandaag. Theo, top dat je je opofferde voor het team. Niet alleen als belmaatje van donderdag tot een uur voor de aftap, maar ook dat je het riskeerde zwaarder geblesseerd te raken en de handschoenen aan trok. 2 weken om te herstellen, de volgende tegenstander kan zijn borst natmaken.